Deprecated: mysql_connect(): The mysql extension is deprecated and will be removed in the future: use mysqli or PDO instead in /home/www/novacisko.cz/subdomains/bredy/init.php on line 11

Warning: mysql_connect(): Headers and client library minor version mismatch. Headers:50562 Library:100020 in /home/www/novacisko.cz/subdomains/bredy/init.php on line 11

Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /home/www/novacisko.cz/subdomains/bredy/init.php:11) in /home/www/novacisko.cz/subdomains/bredy/index.php on line 38
Maso s marinádou - Bredyho blog - Ondřej Novák
Bredyho blog - Ondřej Novák

Maso s marinádou

Spotřebitelská zkušenost zní: Nekupujte maso s marinádou.


Je to opravdu tak? Maso naložené v marinádě a prodávané neprodyšně uzavřené v plastovém obalu bývá horší kvality, na hranici datu spotřeby v horším případě po datu spotřeby.

Prodejci totiž počítají s tím, že vůně marinády překryje pach kazícího se masa a podobný efekt má i vlastní tekutina marinády, takže krásně zakryje barvu masa. Spotřebitel pak maso přímo griluje aniž by si čehokoliv všimnul.

Onehdá v obchodním domě Globus na Zličíně probíhala klasická ochutnávka, pultík s transparentem, za ním dvě hezké slečny a talířky se vzorky. Ten den bylo možné narazit na ochutnávku sýrů, výrobků ze šunky a dokonce vzorky marinovaného masa po příslušné tepelné úpravě. I přistoupil jsem k pultíku a vědom si rizik spojený s ochutnáním takovéto potraviny jal jsem se slečny vyptávat na kvalitu. Slečna se nenechala odbýt, nabádala ať ochutnám. Říkal jsem si, že to bude stejně jen reklamní trik, a že nakonec bych stejně dostal výrobek s úplně jiným masem, než bych ochutnal - i na vzdory tomu, že mě slečna přesvědčovala, že to tam grilují a to přímo tam, z kusů vzatých z regálů.

Následně jsem se přesvědčil, že slečna nelhala. Kuřecí stehení řízek nechutnal úplně jako kuřecí stehení řízek. Přes jeho typickou chuť s dodatečnou chutí marinády jsem cítil takový ten... no řekněme ocas... který se často vyskytuje u ne příliš čerstvého masa. V té době jsem však byl už dost daleko od pultíku, abych si mohl postěžovat.

Takže poučení na závěr, ochutnávky v Globusu potvrdily, že maso v těchto výrobcích není zrovna kvalitní - byť se jednalo asi o dva vzorky, a mohlo se jednat o náhodu, nikdo mne nepřesvědčí, abych kupoval maso s marinádou na grilování.

Nejlepší je si koupit maso bez úprav, idéálně u řezníka, ale pokud není ta možnost, tak postačí v miskách s průhlednou folií, kde člověk může posoudit kvalitu masa alespoň svým zrakem (a doporučuju vybraný výrobek prohlížet mimo světla chladícího boxu, ideálně na denním světle). Stejně nejprve takové maso putuje pod vodu, a teprve po důkladném vyprání následuje příprava a marinování. Marinádu si přece lze koupit samostatně, nehledě na to, že má žena umí dělat výtečné marinády :-)

vytvořeno: 22.5.2007 16:35:23, změněno: 23.5.2007 12:02:17
Jsou informace v článku pro Vás užitečné?
  • (1)
  • (0)
  • (0)
  • (0)
  • (0)
Nick nebo OpenID
Vzkaz
 
25.7.2016 18:29:01

ieGXoFMcuA

OririnalFebguary 8, 2012 By David L. Tong Leave a Comment The original Canon EF 24-70mm f/2.8L USM (review here) was released back in 2002, and a decade later, Canon finally updates the workhorse lens of

Podobné články

Reklama: